افتتاح پنجمین جشنواره ورنی و سیزدهمین نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی در پارس آباد

پنجمین جشنواره ورنی و سیزدهمین نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی با حضور مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، معاون صنایع دستی استان و قائم مقام فرماندار پارس آباد و مسئول تبلیغات اسلامی این شهرستان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی افتتاح شد.
 
به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، مدیرکل میراث فرهنگی استان در آئین افتتاحیه پنجمین جشنواره ورنی و سیزدهمین نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی، منشأ تولید دست بافته ها در هر کجای دنیا را مربوط به جامعه عشایری دانست چراکه ماده اولیه این دست بافته ها از حیوانات تأمین می شود.
 
کریم حاجی زاده، تفاوت ورنی و گلیم را در ظرافت، نرمی، تار و پود و تکنیک های بکار رفته در ورنی مطرح کرد و افزود: طراحی و اجرای دست بافته ها در تمام جغرافیای کره زمین مختلف است که در کشور ما، نام فاخر آن فرش است.
 

وی تاریخ دست بافته های داری و فرش را مربوط به تاریخ گذشته ایران و اساسا در محل زندگی دامپروران و ایل های کوچ نشین عنوان کرد و بیان داشت: قدیمی ترین فرش دنیا(پازیریک) مربوط به دوره هخامنشی است که  از یک قبر سکایی در سیبری کشف شده و در موزه سن پترزبورگ روسیه نگهداری می شود.

 
این مقام مسئول ورنی را یک نوع گلیم فاخر توصیف کرد که مهمترین مرکز بافت آن در منطقه مغان و در واقع مرکز ساماندهی ایلات کوچ رو واقع شده است، اظهار داشت: ورنی در سیرجان و خراسان شمالی نیز با تکنیک های مشابه منطقه مغان بافته می شود.
 
وی با بیان اینکه فرش به دلیل بار حجیم و سنگین برای کوچ عشایر در جامعه عشایری کم بافته می شود، تصریح کرد: به همین دلیل در جامعه عشایری منطقه ما نوعی فرش به نام قوبابافت بافته شده  که از نظر نرمی، تاخوردن راحت و سبکی با فرش سایر مناطق متفاوت است.
 
مدیرکل میراث فرهنگی استان گفت: از آنجائیکه به ورنی تاکنون با نگاه اقتصادی توجه لازم نشده و موجبات کم شدن تقاضا را فراهم کرده، به انطباق تکنیک ها، رنگ، اندازه ها و سایر مقوله های بافت ورنی با سلیقه بازار تأکید کرد و بیان داشت: وظیفه این اداره کل به عنوان سازمان متولی، حمایت و اتصال و انطباق این فعالیت به بازارهای هدف است.

انتهای پیام/

کد خبر 1394020823